Φωτογραφίες εκδήλωσης διαμαρτυρίας

img_1241083658_395.jpg

Newsletter

Εδώ μπορείτε να βρείτε όλα τα Ενημερωτικά Δελτία που έχουν αποσταλεί μέχρι στιγμής και αφορούν στην υπόθεση της Lehman Brothers
Άρθρα Εφημερίδων & Εντύπων
Σε αυτή την κατηγορία ο επισκέπτης θα έχει την δυνατότητα να διαβάζει άρθρα από εφημερίδες και έντυπα που αφορούν στην υπόθεση Lehman Brothers.

Ε.Κ.: Πρόστιμο 300.000 ευρώ στην Citibank για προϊόντα της Lehman Εκτύπωση E-mail

Πρόστιμο 300.000 ευρώ επέβαλε στην CITIBANK INTERNATIONAL PLC η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για παράβαση των κανόνων συμπεριφοράς κατά την παροχή επενδυτικών συμβουλών αναφορικά με επενδυτικά προϊόντα που είχαν εκδοθεί από τον επενδυτικό οίκο Lehman Brothers.

Ειδικότερα, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, διαπιστώθηκαν ελλείψεις στο ερωτηματολόγιο για την αξιολόγηση της καταλληλότητας των παρεχόμενων συμβουλών σε επενδυτές καθώς επίσης η αναφορά στην κάλυψη των παρεχομένων επενδυτικών υπηρεσιών από το Σύστημα Ασφάλισης Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών του Ηνωμένου Βασιλείου έγινε με τρόπο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε παρανόηση ως προς το ακριβές περιεχόμενό της.

Παράλληλα, το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς  κατά τη σημερινή 529η/11.11.2009 συνεδρίασή του έλαβε τις εξής αποφάσεις:

-Επέβαλε, για τη συμμετοχή στη χειραγώγηση των μετοχών της εταιρείας «HITECΗ SNT AE» κατά το χρονικό διάστημα Ιουλίου - Αυγούστου 2005, πρόστιμο € 60.000  σε καθένα από τα μέλη του Δ.Σ. της εταιρείας κ.κ. Γεώργιο Διακομανώλη, Ιωάννη Τρούλο, Κωνσταντίνο Τσακάρεστο και Νικόλαο Σφυρή, στο Γενικό Διευθυντή της εταιρίας κ. Φιλοκτήτη Διακομανώλη και στους κκ. Κλέαρχο Κανακάκη  και Σοφοκλή Πρινιωτάκη, επειδή συντόνισαν και χρηματοδότησαν τη διενέργεια μεθοδευμένων συναλλαγών στη μετοχή της εταιρίας καθώς και πρόστιμο € 40.000 στην κα Σταυρούλα Κουτσογιάννη και € 20.000 στον κ. Σπυρίδωνα Φασουλή για συμμετοχή στο εγχείρημα.

-Επέβαλε πρόστιμο ύψους € 10.000 στην εταιρία «PRIMA ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΑΕΒΕ» διότι, ως υπόχρεο πρόσωπο του άρθρου 13 του ν. 3340/2005, δεν προέβη σε γνωστοποίηση συναλλαγών επί της μετοχής του εκδότη «ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ».

-Επέβαλε πρόστιμο ύψους € 15.000 στην εταιρεία «ECOFEED ΑΕΒΕ» διότι, ως υπόχρεο πρόσωπο του άρθρου 13 του ν. 3340/2005, δεν προέβη σε γνωστοποίηση συναλλαγών επί της μετοχής του εκδότη «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ».

-Επέβαλε πρόστιμο ύψους € 6.000 στον κ. Δοντά Απόστολο διότι, ως υπόχρεο πρόσωπο του άρθρου 13 του ν. 3340/2005, δεν προέβη σε γνωστοποίηση συναλλαγών επί της μετοχής του εκδότη «ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ».

-Επέβαλε πρόστιμο ύψους € 5.000 στην εταιρεία «ΠΗΓΑΣΟΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕΠΕΥ» για παραβάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας αναφορικά με την παροχή πιστώσεων σε πελάτες της.

Πηγή: Ηλεκτρονική Εφημερίδα "Ημερισία online", Δημοσεύθηκε στις 11/11/2009

 
Πρόστιμο 300.000 ευρώ στη Citibank για προϊόντα της Lehman Εκτύπωση E-mail

Πρόστιμο 300.000 ευρώ επέβαλε στη Citibank International PLC η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για παράβαση των κανόνων συμπεριφοράς κατά την παροχή επενδυτικών συμβουλών αναφορικά με επενδυτικά προϊόντα που είχαν εκδοθεί από τον επενδυτικό οίκο Lehman Brothers.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκαν ελλείψεις στο ερωτηματολόγιο για την αξιολόγηση της καταλληλότητας των παρεχόμενων συμβουλών σε επενδυτές, καθώς, επίσης, η αναφορά στην κάλυψη των παρεχομένων επενδυτικών υπηρεσιών από το Σύστημα Ασφάλισης Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών του Ηνωμένου Βασιλείου έγινε με τρόπο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε παρανόηση ως προς το ακριβές περιεχόμενό της.

 
Citibank: Κλείνει 10 καταστήματα στο Ν. Αττικής Εκτύπωση E-mail

Με στόχο τον περιορισμό του λειτουργικού της κόστους, η Citibank αποφάσισε το κλείσιμο 10 καταστημάτων της στο Ν. Αττικής.Τα καταστήματα που αποφασίστηκε να κλείσουν είναι: Καισαριανής, Ηλιούπολης center, Βάρης, Αιγάλεω center, Αχαρνών, Πετρούπολης, Λ. Αλεξάνδρας, Φρεαττύδας, Αττικής, Αγ. Δημήτριος και Άνω Γλυφάδας.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της τράπεζας δεν θα υπάρξουν απολύσεις προσωπικού πλην όμως σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου 30 έως 40 εργαζομένων ενώ παράλληλα υπάρχουν και 60 συμβασιούχοι, τα συμβόλαια των οποίων λήγουν έως το α’ εξάμηνο του 2010.

Πηγή: Ηλεκτρονική εφημερίδα "Ημερισία online" Δημοσιεύθηκε στις 23/11/2009
url: http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12334&subid=2&pubid=22097162

 
Η ΤτΕ επέβαλε πρόστιμα 560.000 ευρώ σε πέντε πιστωτικά ιδρύματα Εκτύπωση E-mail
ΠPOΣTIMA υπέρ του Eλληνικού Δημοσίου συνολικού ύψους 560.000 ευρώ σε πέντε πιστωτικά ιδρύματα επέβαλε η Τράπεζα της Ελλάδος, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Τραπεζικών και Πιστωτικών Θεμάτων.Αναλυτικά τα πρόστιμα αφορούν 250.000 ευρώ στη Citibank International, 100.000 στη Millennium Bank, 100.000 ευρώ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, 80.000 ευρώ στην Πανελλήνια Τράπεζα και 30.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου.Οι παραβάσεις για τη CITIBANK αφορούν τη διάθεση επενδυτικών τίτλων εκδόσεως της εταιρίας Lehman Brothers, στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων αναφέρονται σε ελλείψεις ως προς τον εσωτερικό κανονισμό, τις διαδικασίες, το σύστημα πληροφορικής και το σύστημα εσωτερικού ελέγχου, ενώ στη Millennium Bank οι παραβάσεις αφορούν αφενός παραλείψεις υπηρεσιακών μονάδων της τράπεζας, αφετέρου την παράλειψη υποβολής σχετικής αναφοράς στην Επιτροπή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας.
Στην Τράπεζα Κύπρου οι παραβάσεις αφορούν μεμονωμένη περίπτωση παράλειψης εφαρμογής των διατάξεων δέουσας επιμέλειας και τη μη υποβολή για την περίπτωση αυτή σχετικής αναφοράς στην Επιτροπή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας, ενώ στην Πανελλήνια Τράπεζα οι παραβάσεις αφορούν σοβαρές ελλείψεις στην εφαρμογή των σχετικών διατάξεων, ιδιαίτερα ως προς το σύστημα πληροφορικής και την ταξινόμηση των πελατών σε κατηγορίες κινδύνου, καθώς και μεμονωμένες, κατά περίπτωση παραλείψεις στις διαδικασίες.
Σημειώνεται ότι η Citibank θα προσβάλει στη δικαιοσύνη την απόφαση της Τραπέζης της Ελλάδος για επιβολή προστίμου ύψους 250.000 ευρώ αναφορικά με τη διάθεση προϊόντων της Lehman Brothers, μετά από ανάλογη κίνηση στο πρόστιμο που της επεβλήθη από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Πηγή: Ηλεκτρονική εφημερίδα "Εξπρές" Δημοσιεύθηκε στις 14/11/2009
url: http://www.express.gr/news/finance/233117oz_20091114233117.php3
 
Νέο πρόστιμο για την υπόθεση της Lehman Βrothers Εκτύπωση E-mail

Νέο πρόστιμο στη Citibank, για την υπόθεση της Lehman Βrothers. Χθες και η Τράπεζα της Ελλάδος επέβαλε πρόστιμο ύψους 250.000 ευρώ στη Citibank για τη διάθεση επενδυτικών τίτλων της Lehman Brothers. Ας σημειωθεί ότι την περασμένη Τετάρτη και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επέβαλε για τον ίδιο λόγο πρόστιμο ύψους 300.000 ευρώ στην τράπεζα.
Η Επιτροπή Τραπεζικών και Πιστωτικών Θεμάτων της ΤτΕ έκρινε ότι η Citibank δεν εφάρμοσε τους κανόνες διαφάνειας και δεν ενημέρωσε σωστά τους επενδυτές και συγκεκριμένα για:
- Μη παροχή, κατά το προσυμβατικό στάδιο, σαφούς ενημέρωσης των συναλλασσομένων για τις καλυπτόμενες επενδυτικές υπηρεσίες από το Σύστημα Αποζημίωσης Επενδυτικών Υπηρεσιών του Ηνωμένου Βασιλείου αλλά και με την αναφορά σε παρελθούσες αποδόσεις των τίτλων χωρίς την επισήμανση ότι αυτές δεν διασφαλίζουν τις μελλοντικές
- Μη επάρκεια των διαδικασιών για την τήρηση των κανόνων διαφάνειας αναφορικά με τη χορήγηση αντιγράφου μετά την υπογραφή της σύμβασης και
- Μη επαρκής αξιολόγηση των προβλεπομένων στον Κώδικα Δεοντολογίας κριτηρίων για την παροχή κατάλληλης επενδυτικής συμβουλής.
Σε ανακοίνωσή της η Ενωση Πολιτών Κατόχων Τίτλων της Lehman Brothers αναφέρει ότι: η αρμόδια εποπτική αρχή αναγνωρίζει πανηγυρικά, την ευθύνη της Citibank για παράτυπες και απατηλές πρακτικές διάθεσης των υπό κρίση επενδυτικών προϊόντων.
Ολοι οι φορείς που απευθυνθήκαμε ως σήμερα εξέδωσαν αποφάσεις- καταπέλτη κατά της Citibank (δικαστήρια, συνήγορος του καταναλωτή, υπουργείο Ανάπτυξης, Βουλή των Ελλήνων, Τραπεζικός Διαμεσολαβητής). Πρέπει επιτέλους να ξεκαθαρίσουμε ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από την απελευθέρωση του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα, καταλήγει η ανακοίνωση.
Από την πλευρά της η Citibank γνωστοποιεί πως θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της αναφέρει:
«Η απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος είναι σεβαστή, ωστόσο, επειδή είμαστε βέβαιοι ότι ως τράπεζα έχουμε ακολουθήσει πιστά τις διαδικασίες που επιβάλλει η ισχύουσα νομοθεσία, θα προσβάλουμε την απόφαση επιβολής προστίμου ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης».

Πηγή: Ηλεκτρονική εφημερίδα "ethnos online" Δημοσιεύθηκε στις 13/11/2009
url: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11379&subid=2&pubid=8300880

 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 31 - 40 από 148

Έκτακτες Ανακοινώσεις

© 2008 www.fpolites.gr