Φωτογραφίες εκδήλωσης διαμαρτυρίας

img_1241083659_113.jpg

Newsletter

Εδώ μπορείτε να βρείτε όλα τα Ενημερωτικά Δελτία που έχουν αποσταλεί μέχρι στιγμής και αφορούν στην υπόθεση της Lehman Brothers
Άρθρα Εφημερίδων & Εντύπων
Σε αυτή την κατηγορία ο επισκέπτης θα έχει την δυνατότητα να διαβάζει άρθρα από εφημερίδες και έντυπα που αφορούν στην υπόθεση Lehman Brothers.

Μ. Βρετανία: Αποζημιώσεις $100 δισ. διεκδικούν θυγατρικές της Lehman Brothers Εκτύπωση E-mail

ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)--Οι διαχειριστές της βρετανικής θυγατρικής της Lehman Brothers Holdings, ετοιμάζουν αιτήσεις διεκδίκησης αποζημιώσεων ύψους 100 δισ. δολαρίων κατά της αμερικανικής πρώην μητρικής, σύμφωνα με δημοσίευμα των Sunday Times.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι η PricewaterhouseCoopers, διαχειριστής στη Μ. Βρετανία, αναμένεται να ολοκληρώσει τις αιτήσεις. Ο Tony Lomas, ένας εκ των συνεργατών της PricewaterhouseCoopers που ηγείται της υπόθεσης, δήλωσε στους Sunday Times ότι θα καταθέσει αίτηση εκ μέρους των άνω των 100 θυγατρικών της Lehman που υπόκεινται στη δικαιοδοσία του Λονδίνου. “Πρόκειται να υποβάλλουμε αιτήσεις διεκδίκησης αποζημιώσεων ύψους πολλών δεκάδων δισ. δολαρίων. Θα είναι κοντά στα 100 δισ. δολάρια”, τόνισε ο Lomas στην εφημερίδα.

Πηγή: Ηλεκτρονική Εφημερίδα "capital.gr" Δημοσιεύθηκε στις 01/09/2009

url: http://www.capital.gr/News.asp?id=804217

 
Χονγκ Κονγκ: Συμφωνία τραπεζών για επαναγορά ομολόγων της Lehman Εκτύπωση E-mail

Τουλάχιστον 60 σεντς ανά δολάριο θα καταβάλλουν η Hong Kong Holdings Ltd. και άλλες 15 τράπεζες σε επενδυτές που συνδέονται με την Lehman Brothers Holdings Inc. έπειτα από διαμάχη δέκα μηνών, σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Οι τράπεζες θα επαναγοράσουν τα λεγόμενα “minibonds” ομόλογα της Lehman σε δυο στάδια, όπως ανέφερε συνέντευξη Τύπου ο διευθύνων σύμβουλος της επιτροπής Securities and Futures Martin Wheatley. Το συνολικό ποσό αποζημίωσης θα ανέλθει στα 813 εκατ. δολάρια, όπως είπε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Κεντρικής Τράπεζας Y.K. Choi.
Οι αγοραστές των τίτλων θα λάβουν τουλάχιστον 60% του κεφαλαίου. Περίπου 29.000 επενδυτές “minibond” είναι υποψήφιοι για την αποζημίωση.

Πηγή: Ηλεκτρονική εφημερίδα "capital.gr" Δημοσιεύθηκε στις 22/07/2009
url: http://www.capital.gr/Articles.asp?id=780662

 
Συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη για τα Τραπεζικά Προϊόντα Εκτύπωση E-mail

Στις 21/07/2009 ο Υπουργός Ανάπτυξης κος Χατζηγάκης έδωσε συνέντευξη τύπου και μαζί με όλα τα άλλα θέματα κάνει αναφορά και στην υπόθεση των τοξικών ομολόγων της Lehman Brothers και συγκεκριμένα στο πρόστιμο που υπέβαλαν κατά τις Citibank. Παρακάτω αναρτούμε το σχετικό απόσπασμα:
"Με τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, πετύχαμε τη ματαίωση της προσπάθειας από την πλευρά αρκετών τραπεζικών ιδρυμάτων για τη μονομερή αύξηση των επιτοκίων στις πιστωτικές κάρτες τον περασμένο Δεκέμβριο, με την επίκληση του θεσμικού πλαισίου για τους πλειστηριασμούς δίνουμε τη δυνατότητα σε αρκετούς δανειολήπτες, σίγουρα σε όσους προσφεύγουν έγκαιρα στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή να μπορέσουν να γλιτώσουν τα σπίτια τους, επιβάλλαμε πρόστιμο στην Τράπεζα Citibank για τη γνωστή υπόθεση με την Lehman Brothers και πραγματοποιήσαμε σειρά εκδηλώσεων με στόχο την ενημέρωση των καταναλωτών για τα δικαιώματά τους αλλά και την προσπάθεια δημιουργίας κουλτούρας υπεύθυνου δανεισμού."

Πηγή: Ηλεκτρονική εφημερίδα "ana.gr" Δημοσιεύθηκε στις 21/07/2009
url: http://www.ana.gr/anaweb/user/showprel?service=3&maindoc=7807022

 
Η είδηση δικαίωσης επενδυτή από το δικαστήριο της Θεσ/νικης σχετικά με την υπόθεση Citibank στα ΜΜΕ Εκτύπωση E-mail

Για την δημοσιοποίηση της είδησης σχετικά με την δικαίωση επενδυτή από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσ/νικης σχετικά με την υπόθεση των τοξικών ομολόγων της Lehman Brothers, πραγματοποιήθηκαν κάποιες ενέργειες προβολής με στόχο να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη τόσο για την υπόθεση μας όσο και για την εξέλιξη της όλης μας προσπάθειας.

Ειδικότερα ο κος Νίκος Πιτσούλης πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής της «Ένωσης Πολιτών Κατόχων τίτλων – Lehman Brothers» έδωσε συνεντεύξεις στα παρακάτω Μ.Μ.Ε.:

  • Στους ραδιοφωνικούς σταθμούς: Skai FM, Kokkino FM, Δημοτικό ραδιόφωνο, ERT3 και ERA Volou
 
Δικαιώθηκαν οι καταθέτες που είχαν επενδύσει σε «τοξικά» προϊόντα της Lehman Brothers Εκτύπωση E-mail

Τον δρόμο για την καταβολή αποζημιώσεων στους 2.000 και πλέον Eλληνες που είχαν επενδύσει σε «τοξικά», υψηλού ρίσκου προϊόντα της Lehman Brothers ανοίγει δικαστική απόφαση-σταθμός του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης το οποίο με την υπ' αριθμ. 19932/09 απόφασή του δικαίωσε καταθέτη της Citibank που παροτρυνάμενος από την τράπεζα αγόρασε προϊόντα της Lehman Brothers.
Το δικαστήριο καταδίκασε τη Citibank και την υποχρέωσε να επιστρέψει στον καταθέτη όλο το κεφάλαιό του και μάλιστα έντοκα ενώ το δικαστήριο προχώρησε περαιτέρω κρίνοντας ότι η απόφασή του είναι προσωρινά εκτελεστή. Η Eνωση Πολιτών Κατόχων Τίτλων Lehman Brothers σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα δεδομένου ότι αποτελεί δεδικασμένο στη χώρα μας για την ικανοποίηση και των άλλων καταθετών που έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη στους οποίους η Citibank διέθεσε τα συγκεκριμένα προϊόντα».
Ο κ. Ν. Πιτσούλης, πρόεδρος της Eνωσης Πολιτών Κατόχων Τίτλων Lehman Brothers δήλωσε: «Yστερα από τα πρόστιμα που επέβαλε το Ελληνικό Δημόσιο κατά της Citibank αλλά και μετά την αποστολή της υπόθεσης στην Εισαγγελία από την Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή για την διερεύνηση των ποινικά κολάσιμων πράξεων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Citibank, έρχεται σήμερα η πρώτη απόφαση της δικαιοσύνης η οποία επιβάλλει στην τράπεζα να επιστρέψει σε καταθέτη της όλο το κεφάλαιό του και μάλιστα εντόκως.
Με το δικαστήριο αυτό κλείνει ο κύκλος ενός αγώνα ο οποίος ξεκίνησε τον Δεκέμβρη για την επιστροφή των χρημάτων όλων των καταθετών της Citibank που επένδυσαν σε ομόλογα της Lehman Brothers. Η νίκη μας είναι συντριπτική κατά της Citibank και δίνει ένα μήνυμα για την ασυδοσία των τραπεζών στη χώρα μας».

Πηγή: Ηλεκτρονική εφημερίδα "express.gr" Δημοσιεύθηκε στις 02/07/2009
url: http://vwww.express.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=186862&Itemid=132

 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 41 - 50 από 148

Έκτακτες Ανακοινώσεις

© 2008 www.fpolites.gr